2011 DGS Yeni Düzenleme

Arkadaşlar bildiğiniz gibi her yıl sınav sistemleri üzerinde oyun hamuru gibi oynama alışkanlığını edinen eğitim ve öğretim kurumları YÖK,ÖSYM, sonunda DGS (Dikey Geçiş Sınavı ) içinde yeni bir düzenlemeye gitti. Zaten hali hazırda bulunan kurallarıyla tam bir arap saçı halindeki DGS bu yıl daha da karmaşık bir hal aldı.

Bu yazımızda yeni Dikey Geçiş düzenlemesi hakkında sizlere bilgi vermeye çalışacağız.

Öncelikli olarak bu konudaki en çok kafa kurcalayan meseleye bir açıklık getirelim. Bu yıldan itibaren yani 2011/2012 öğretim yılından itibaren üniversitelerdeki intibak uygulaması kaldırıldı. Bu şu demek oluyor; önlisans programından geçiş yaptığınız lisans programına 1.sınıftan başlayarak 4 yıllık öğretime tabi olacaksınız. Bunun avantajlı olup olmadığına sizler karar verin. Artık intibak sınıfında atılmak, okulla ilişki kesilmek sorunları yaşanmayacak. Fakat 3 yılda bitmesi gereken okul bu düzenlemeyle yeni başlamışsınız gibi 4 yılda bitecek. Eğer ki kaydolduğunuz lisans programında hazırlık sınıfı zorunluysa 5 yıla çıkacak.

Muaf dersler konusunda pek bir değişiklik ise görünmüyor. Buna göre öğrenciler eskiden olduğu gibi önlisans programında aldığı derslerden, üniversite heyeti tarafından aldığı kararlar doğrultusunda muaf sayılacak.

Yorumlar