2012 KPSS Lisans Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ?

2012 KPSS Lisans Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ? Yüzbinlerce adayın ter döktüğü 2012 KPSS Lisans bitti. Adayların şimdi ki beklentisi ise sınav sonuçlarının biran önce açıklanması. Sınava girenlerden birisi de benim. Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda resmi bir açıklama yapılmadı. Sonuçların Ağustos ayı içerisinde açıklanmasını bekliyoruz. Bu konuyla alakalı bir gelişme olduğunda sizlere aktaracağız.

Sınavdan sonra artık alışılagelmiş bir şok yaşadık. Bir dersane sına bitiminden 1 saat sonra Genel Kültür sorularının toplam 57 tanesini açıkladı. ÖSYM ise bu durumu sınava giren adayların hafızalarıda tutup dersaneye verdiğini iddia etti. Şimdi düşünelim. Sınavdan çıkan bir kişi en iyi ihtimalle yarım saat içerisinde dersane olmuş olsun. Geri kalan yarım saatte de sorular yazılmış olsun. Fakat bu nasıl bir hafızadır ki 57 soru noktası, virgülü, şıkları, grafikleri en ufak bir hata olmaksızın yazılabiliyor ? Hem de yarım saatte. İşin bir diğer acı görüntüsü ise yayınlanmayan 3 sorunun güncel sorular olması. Bilindiği gibi güncel sorular sınavdan 1 hafta önce kadar içeriğe alınıyor. Varın gerisini siz düşünün.

Başka bir gelişmiş ülkede olsa bu sınavda yaşananlar yüzünden beklemeksizin sınav iptal edilir ve sorumluları istifa eder. Ama biz ülke olarak bu gibi durumları artık kanıksadığımızdan sesimizi çıkarmıyoruz. Sözde yöneticiler de spişkin pişkin bizlerle adeta dalga geçiyor.

Sınav sorularının da kimlere verildiği herkes tarafında çok iyi biliniyor. Fakat insanların korktuğundan mıdır, nedir bilinmez kimse bu kişilere seslerini çıkartmıyor.

Yorumlar