İntibak Burs - DGS İntibak Yılında Burs - Öğrenim Kredisi

Arkadaşlar DGS'yi kazanan arkadaşların malesef en çok sıkıntı çektikleri nokta , burs,öğrenim ve katkı kredisi problemi oluyor. Açıklayacak olursak ;
1 -öğrenci daha önceki okulunda (MYO)burs - öğrenim - katkı almışsa ve ara vermeden , DGS sınavını kazanarak bir lisans programına yerleşmişse bu kişinin yeniden başvuru yapmasına gerek yoktur. KYK'ya yollayacağı bir dilekçe ile bursu devam eder. Ancak tavsiye olarak şunu belirtelim, dilekçenin ulaştığına emin olun, bazen bu konuda sıkıntı yaşabiliyor.
2 -Öğrenci önlisans bölümünde burs veya öğrenim kredisi almış ancak ara vererek(3.4...yılında mezun olmak,mezun olduktan sonra ki yıl sınava girmek gibi ) Lisan programına yerleşmişse , öğrenim,burs veye katkı hizmetlerinin hiçbirinden yararlanamaz.
3- Öğrenci daha önceden burs,katkı veya öğrenim hizmetlerinden yararlanmamışsa,başvuru yapmamışsa ara vermiş yada vermemiş olsun burs,öğrenim ve katkı kredisi için başvuru yapabilir.
Arkadaşlar malesef bu konuda çok sık problem çıkıyor. Özelikle durumun biraz karışık olması herkesin başka bir şey söylemesine neden oluyor. Öyle ki KYK görevlileri bile farklı şeyler söyleyebiliyor.Ancak konunun özü yukarıda açıkladıklarımdır. Konuyu size en sade ve anlaşılır haliyle açıklamaya çalıştım .Kafanızda bir soru işareti olursa sorabilirsiniz.

Yorumlar

  1. ben 2. sınıf bittikten sonra sınava girdim ve başka bir üniversitede tekrar 2. sınıf olarak başlatıldım. 3. sınıf olduğumda öğrenim kredisini tekrar alabileceğim söylendi. gerekli evrakları eski okulumdan, sıkıntıda olduğum için ancak getirtebildim. şimdi başvuru yapsam değerlendirmeye alınır mı yoksa çok mu geç kaldım. lütfen bir cevap..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder