Work And Travel Nedir ?

Work And Traverl ABD'nin kültürler arası yakınlaşmayı sağlamak ve sezonluk işçi,eleman gereksinimini karşılamak için 1961 yılından bu yana uygulamış olduğu sistemin adıdır.

Katılım koşulları ise şu şekildedir :

18 28 yaş arasında olmak
Programa başvuran kişinin bir lisans veya yüksek lisans programında öğrenim görüyor olması ,
Orta seviyede ingilizce biliyor olması
Genel not oralamasının 4 üzerinden en az 2 olması

başvuru yapabilmek için , genellikle şirket sponsorları veya temsilcilikleri şirketlerle anlaşarak öğrenci ile şirket arasında bir köprü oluştururu. Öğrencinin direkt olarak şirketle anlaşmasıda mümkündür.

Çalışma süresi en erken 15 mayısta başlar ve en geç 1 ekimde biter. Öğrencinin çalışabileceği süre en fazla 4 aydır.Öğrenciler genellikle eğlence merkezleri,kumarhaneler,plaj,havuz ve ingilizce seviyelerine göre değişik pozisyonlarda göev alabilmektedirler,Ayrıca Alaska'da balık fabrikalarındada çalışma şansı vardır ancak bu işlerin yoruculuğu,çalışma temposu pek tavsiye edilir değildir. Çünkü son yıllarda Alaska'da balık fabrikalarında çalışan öğrenciler pek iyi bir izlenimle dönmediler.
Öğrenciler bu süreç zarfında aylık 1000 - 2000 dolar arası bir kazanç elde edebilirler.
Barınma konusunda ise işverenler karşılayabilir ama tam olarak üstlenmeyede bilirler. Bu nedenle gitmeden önce barınma konusunu sözleşmede detaylıca yer verilmeli ve bu konu üzerinde fazlasıyla durulmalıdır.
Daha detaylı bilgileri Work And Travel temsilciliklerinden alabilirsiniz. Ancak tekrar söyleyelim süslü güzel sözlere inanmayın hemen gittiğinizde hayal kırıklığı yaşama riskide vardır,çok güzel bir dönem geçirip hem kişisel kariyeriniz için hemde iş kariyeriniz için güzel bir dönem olabilir.

Yorumlar