2011 - 2012 DGS Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları

2011 - 2012 DGS Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları KYK'nın resmi sitesi üzerinden başladı 2 Ekim 2011 tarihine kadar devam edecek.

DGS( Dikey Geçiş Sınavı) konusu bildiğiniz gibi oldukça karmaşık bir durumdur. Bu nedenle DGS ile lisans programına yerleşecek arkadaşları bilgilendirmeye çalışacağız.

1. DGS ile yerleşmiş olduğunuz okulun intibak ve eğer varsa hazırlık sınıfında "asla" burs ve öğrenim kredisinden yararlanamazsınız.

2. İntibak sınıfını geçtikten sonra eğer ki önlisans programında burs veya öğrenim kredisi aldıysanız ve DGS'yi ara vermeden önlisansı bitirdiğiniz yıl kazandıysanız, KYK'ya yollayacağınız dilekçe ile bursunuz ya da krediniz 3.sınıftan itibaren yatmaya devam eder.

3. Önlisanta burs veya öğrenim kredisi almadıysanız yine intibak yılı bittikten sonra yani 3. sınıfta KYK üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

bu konu ile aklınıza takılanları yorum yoluyla sorabilirsiniz. Cevaplamaya gayret göstereceğiz.

Yorumlar

  1. 2 yilliktayken kredi almistim,gecen yil intibagi bitirdim 3.sinifim.annem ve babam ayrildilar.suan krediyi bursa cevirebilir miyim?

    YanıtlaSil
  2. mervem KYK'ya durumunu en ince ayrıntısına kadar anlatan bir dilekçe yazıp göndermelisin.

    YanıtlaSil
  3. ben bu sene dgs ıle gecıs yaptım ıntıbah sınıfı kalıdırıldıgı ıcın dırek 3. sınıftan basladım daha once aldıgım burs devam edermı

    YanıtlaSil
  4. ıkı yıllık bıtırdımm bu yıl dgs ıle gecıs yaptım ama ıntıbak ımı 1 sınıftan yaptırdımm burs veya kredı den nasıl yararlana bılırımm

    YanıtlaSil
  5. ben bu sene yanı ılk senemde kazandım dgs yı geçiş yaptım onlısans okurken kredi aldım ama şimdi çıkmadı 2.sınıftan başladım yenı okula kredi den tekrar nasıl yararlanabılırım lutfen yardımcı olunn

    YanıtlaSil
  6. arkadaşlar bu yıl intibağın kaldırılmasıyla mantık gereği daha önceden burs yada kredi alıp ara vermeden öğrenimine devam edenlerin bir dilekçeyle burs veya kredilerinin yatması gerekiyor. bunun için biran önce öğrenci işlerine yada bulunduğunuz ildeki kyk bölge temsilciliklerine başvururarak yazacağınız dilekçe hakkında bilgi edinin.

    YanıtlaSil
  7. dgs ile geçiş yapmıştım şimdi 3 sınıftayım başvurularda hazırlık okudum diyecekmiyim acaba

    YanıtlaSil
  8. bu sene ıkı yıllıktan mezun olup lısans programına basladım kyk ankara subesıne dılekcemı verdım ara vermeden devam edecek bu ay yatar dedıler ayın 7sınde yatması gereken kredım 13u olmasına ragmen hala yatmadı ogrencı belgemı bıle teslım ettım kyk ya.kıbrısta okul kazandıgım ıcın kyk burosunada gıdıp soramıyorum sızce ne yapmalıyım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder