Yeni başlayanlar için yurt hayatı

Öğrencilik döneminin belki de en zorlu geçen aşamasıdır yurt hayatı , hele ki bir de devlet yurdunda kalıyorsanız. Devlet yurtlara genellikle 4 - 6 - 8 kişilik odalar biçimindedir ama büyük kısmı 6 kişiliktir. Evinden, memleketinden yeni çıkmış, kafası karma karışık, yeni bir ile yeni umutlarla gelmiş olan öğrenci gördüğü manzara karşısında birkaç haftalık şaşkınlık dönemine ve hatta okulu bırakmaya bile yeltenebilir.

Bu nedenle unutmayın ki; siz de dahil o yurttaki herkesle benzer hisleri paylaşıyorsunuz. birbirini tanımayan 6 kişinin her konuda uzlaşı sağlayabileceğini asla düşünmeyin, çünkü artık evinizde değilsiniz, sizin kahrınızı çekecek aile bireyleri de yok etrafınızda. Oda arkadaşlarınızla iyi geçinmeye çalışın fakat bunu asla suistimal etmelerine izin vermeyin. Örneğin geceleri açık olan ışığın kapatılması gerekliliğini onlara hissettirin, çünkü bunu yapmazsanız bu işin sonu gelmez.

Bir diğeri yurt çalışanları ile iyi geçinmeye çalışın, sağlıklı iletişimler bulunun. İnanon ki bundan pişman olmayacaksınız. Başınızın sıkıştığı bir anda beklemediğiniz bir dönemde beklenmedik yardımlar göreceksiniz.

Eğer okulunuz iç anadolu bölgesindeyse ülkücülere dikkat edin. Yurt içinde kendi denetimlerini kurmak isteyecekleridr. Saça ve sakala karışma vs şeyler. Dik gitmeyin. Alttan alın, sinir bozucu ama bunu yapmak sizin yararınıza olacaktır.

Ve bir diğeri; yurttan sıkılıp bir anda henüz tam olara tanımadığınız kişilerle sakın ha sakın eve çıkmayı düşünmeyin, bedeli ağır olabilir.

Yorumlar