Konya (Selçuk Üniversitesi) 'da Öğrencilik

Benim de üniversite hayatımı geçirdiğim Konya ( Selçuk Üniversitesi ) hakkında kafalardaki soru işaretlerini az da olsa gidermeye çalışacağız bu yazımızda.

BARINMA VE EV FİYATLARI

Eğer ki eğitim fakültesi veya Tıp fakültesinde değilseniz okulunuz ana kampüs olan Alaeaddin Keykubat Kampüsünde olacaktır. Kampüsün Konya merkeze olan uzaklığı 23 Km'dir ancak bu sizin gözünüzü korkutmasın, kampüsün hemen karşısında bulunan Bosna - Hersek mahallesi tam bir öğrenci mahallesi ve hatta şehri diyebilir. Çünkü 100 bine yaklaşan nüfusuyla Türkiye'nin en büyük mahallelerinden birisi olma özelliğini taşır.

Yapılanmaların ve konutların tamamı site şeklindedir. Konut kiraları kampsüse olan yakınlıkla değişsede ortalama 350 - 400 TL arasında bir ev bulabilirsiniz. Mahalledeki evlerin çok büyük bir bölümü doğalgaz ve kalorifer sistemleriyle ısınır. Sizlere önerimiz eğer ki doğalgazlı bir evde oturacaksanız merkezi sistem ısıtmalardan kaçının aksi takdirde ay sonunda gelecek olan fatura canınızı sıkabilir.

KONYA'DA YURTLAR

Kampüsün hemen arka kısmında KYK ait olan Aleaddin yurdu bulunmaktadır. 2 Erkek bloğu ve 2 kız bloğu vardır. Odaların geneli 8 kişiliktirç Banyolar ise en alt katta bulunmaktadır. Ayrıca Bu yurdun yanında yarı özel olan Atatürk yurdu vardır. Aylık 200 TL karşılığında 2 - 3 kişilik odalarda barınma imkanı bulabilir, aynı zamanda internet ve yemek hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Bunların dışında Bosna Herkes Mah'nde Damla, İDEAL VE Yıldız kız öğrenci yurtlarının yanı sıra şehrin genellinde birçok özel yurtta mevcuttur.

KONYA'DA ULAŞIM

Ulaşımın büyük bir kısmı Tramvaylarla gerçekleştirilir. Çıkartacağınız öğrenci el kart pasosuyla Konya'da ulaşımda pek bir sıkıntı çekmezsiniz. Fakat Tramvayların kalabalık olması ve merkeze yolculuğun 50 dakika sürmesi sizi biraz sıkabilir. Bunun dışında minübüslerde ulaşımda yardımcı faktördür. Merkezden Bosna Hersek mahallesi'ne 24 saat boyunca tramvay ve minübüs hizmeti verilmektedir.

Yorumlar

Yorum Gönder