Taner Yıldız'ın Açıklamaları hakkında

Enerji bakanımızı son açıklamasında kamu çalışanlarının da cumartesi günü çalışabileceğini, aynı zamanda çalışma saatlerini güneş doğduktan bir sonraya çekebileceklerini açıkladı. Ne diyeceğimi bilemiyorum inan ki. Nasıl bir ülke olduk, nasıl bir zihin bunalımı yaşıyoruz anlamak gerçekten zor. Enerji bakanının bu şekilde düşünmesi normal, çünkü aylık 15 bin tl maaş alıp hiçbir geçim sıkıntısı yaşamadan hayat sürdürmek herkes için kolaydır, bu nedenle normal bir vatandaşı anlamasını bekleyemeyiz. Kendisi düzenin bekçilerinden biridir. Kendisi de, hükümet de. Onlara göre halk ve millet köledir. Sürekli çalışmalıdır. Köle gibi. Hafatanın zaten 5 günü çalışan kişiye 2 gün tatili çok görür bu insanlar.

Bu konuda asıl acı veren ise kendisi de orta düze veya düşük gelirli iktidar yanlısı gözleri kör olmuş sözde halktan kişilerin bakanın bu açıklamasını destekler olması. İnanılacak gibi değil.

Söyleyecek çok şey var ancak, ne desek boş. çünkü bazı insanlara ne derseniz, ne anlatsanız, anlattığınız karşı tarafın anladığı kadardır. Bilmiyorum yaşanan şu süreçlerde ders almayan tek halk, Türk halkı olmak zorunda mı ? Bu halkın sosyal bilinci bu kadar mı zayıfladı ? İnanılır gibi değil.

Yorumlar