2012 LYS Sonuçları

2012 LYS sonuçları - 2012 LYS sonuç - 2012 LYS sonuçlar. 2012 LYS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Bu konuyla alaklı gelişmleri sitemiz üzerinden sizlere sürekli paylaşacağız. Sınava giren arkadaşlara birkaç tavsiyemiz olacak. Unutmayın bu sınav hiçbir şekilde sizin için bir kıstas değildir. Hayatınızı matematik formüllerine göre düzenleyemezsiniz.

Toplumda malesef gençlerimiz blli bir yaştan itibaren sürekli bir sınav ve ölçme psikolojisine tabi tutuluyor. Bu durum sonununda öğrenci en yakın arkadaşını bile kendisine rakip olarak görebiliyor. Hayatının en güzel çağında böyle bir ruh hali içinde yetişen bir bireyin ileri ki dönemlerde kendisine ve topluma nasıl bir faydası olacağını kesitmek gerçekten güç.

Bir başka durum ise sorunlar üniversiteyi kazandıktan sonra da devam ediyor olması. Birçok arkadaşımızın aklındaki " bir yeri kazanayım sırtım yere gelmez " düşüncesi ilerleyen zamanlarda büyük bir hayal kırıklığına neden oluyor.

Üniversite bittikten sonra da sınavlar peşinizi bırakmıyor. Devlet memuru olmaz istiyorsanız sınav. Öğretmenlerimizin hali ortada. Söyleyecek fazla bir söz yok. Özel sektörde ise durumlar çok daha vahim durumda. Düşünün ki cumartesi günlerinin bile artık normal bir iş günüymüş gibi halka yutturdular. İnsanlar hafdaki bir tek günü kendilerine lütuf olarak gördüler. Hayatın boyunca çalış ve öl , daha sonra ise senden sonrakiler gelsin. Malesef düzenin bize direttiği mantalite bu.

Bütün bunları içinizi karartmak için söylemiyorum. Geçmişte çok fazla pişmanlığı olan fakat yeni yeni aklı başına gelen birisi olarak söylüyorum.

Hayallerinizin ğeşinde koşun. Hangi iş dalında mutlu olacaksanız o işi yapın.

Yorumlar