Burs Başvuruları

Burs başvuruları - burs başvurular. Arkadaşlar bildiğiniz gibi burs konusu öğrenim hayatı boyunca bir öğrencinin maddi anlamda faydalandığı en önemli konulardan birisidir. Her öğrenci burs almak ister ama bu bursu nasıl alacağını pek bilmez.

Birçok vakıf, dernek v.b. yerler "başarılı" öğrencilere burs verir. Fakat vurguladığımız gibi başarılı öğrencilere. Burs almadan önce başarınıza güveniyorsanız bu sizin için en önemli artı demektir. Yalnız yanlış anlaşılmasın başarıdan kastımız okul birinciliği falan değil. En azından derslerinizde başarısız ders bulunmamalı. Şimdi geçelim diğer konuya. Nasıl burs başvurusu yapacağım. Bahsettiğimiz dernek ve kurumlar öğretim yılının başlarında burs başvuru sürecini başlatılar. Bazıları internet üzerinden, bazıları posta, bazıları ise birebir müracatlarla burs başvurularını alabilirler. Bu kurumlardan kurumlara farklılık gösterir. Sitemiz içerisindeki kurumların sayfalarını inceleyerek hangi kurumun, burs verme konusunda ne gibi kriterlerinin bulunduğunu öğrenebilirsiniz. Burs ararken sizlere travsiyemiz öncelikle memleketinizde bulunan vakıflara başvurmanız. Örneğin x şehri eğitim vakfı gibi. Bu tür yerler kendi memleketinin öğrencilerine burs kapısını genellikle açar. Diğer konu ise bölüme dayalı burslar. Şöyle örneklendirelim x makina fabrikası, sadece makina mühendisliği öğrencilerine burs verir. Bu örnekten yola çıkarak bölümüzle alakalı kurumları inceleyip burs başvurusu yapabilirsiniz.

Gelelim devlet bursuna. Devlet bursu şu an itibariyle çok iyi bir miktar. Üstelik karşılıksız olması da öğrenci için müthiş bir avantaj. Devlet bursunun çıkmasındaki kıstaslar genellikle ailenin maddi durumu ve okuyan kardeş sayısı. Başvurular ise üniversite yerleşitme sonuçlarının açıklanmasının ardından yapılır. Fakat ara sınıfsanız temmuz ayı içeriisnde KYK'nın sitesinden başvurunuzu yapabilirsiniz.

Yorumlar