2012 Üniversite Burs Başvuruları

2012 Üniversite Burs Başvuruları - 2012 Üniversite Burs Başvurusu. Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasına çok kısa bir süre kaldı. Öğrenciler kayıt işlemlerini bitirdikten sonra barınma ve burs arayışı içerisine girecekler. 2012 yılı için yine birçok vakıf ve kurum burs ilanları verecek.

Bazı üniversiteler öğrencilerine burs verebiliyor. Tabi ki bu burslarda başarı kriteri aranıyor. Kazandığınız üniversitenin öğrenci işlerinden burs bavurusu olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Bunun yanında vakıf ve dernekler üniversite öğrencilerine burs veriyor. Malesef bazı arkadaşların bu burslardan haberi olmadığı için mağdur duruma düşebiliyor. Biz elimizden geldiği kadarıyla sitemiz içerisinde burs veren yerlerin isimlerini, burs verme kriterlerini ve iletişim adreslerini paylaşıyoruz. Fakat gözden kaçırdığımız yerlerde olmuş olabilir. Sitemiz içerisinde arama yaparak burs veren yerler hakkında bir izlenim elde edebilirsiniz.

Ve tabi ki öğrencilerin en çok merak ettiği konu KYK bursu, eski adıyla Başbakanlık bursu. KYK bursu başvuruları üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak. Eğer ki maddi durumunuz sıkıntılysa ve bunu devlete karşı ispatlayabilirseniz burs almamanız için hiçbir neden olmaz. Eğer ki burs almayı hak kazanmamışsanız, öğrenim kredisi alabiirsiniz.

Yorumlar