347. Dönem Yedek Subay Sınav Sonuçları

347. Dönem Yedek Subay Sınav Sonuçları. Askerlik hizmetini yapmak için 347.dönem yedek subay adayları için kader günü 10 Ağustos olacak. 9 Ağustos'u 10 Ağustos'a bağlayan gece Kara Kuvvetleri Komutanlığı sonuçları web sitesinden açıklayacak.

343.Dönem kısa dönem olarak askere gidecek arkadaşlara şimdiden sabır diliyorum. Kazasız belasız gidip gelirler umarım ki.

Her ne kadar kısa dönemde olsa insan hayatında 6 ay önemli bir yer kaplıyor. Çoğu kişi hayatı boyunca hiç alışık olmadığı ortamlarda, başka kişilerle bir arada yaşamak zorunda kalıyor. Bu sürecin en kısa zamanda bitmesi sizin elinizde. Çevreye ne kadar çabuk uyum sağlarsanız, emin olun ki o 6 ayda o kadar kısa sürede biter. Aksi durumda saat saymaya başlarsınız ki bu durum askerliği bitirmez.

Gidecek olan arkadaşlara birkaç tavsiyede bulunmak gerekirse, ilk gidiş gününüzde yanınıza fazla malzeme almayın derim. Çünkü çok gereksiz. Hiçbir işinizeyaramayacağı gibi bir de size ayak bağı olur. Zaten sizin için gerekli olan birçok şeyi devlet verecek. Almanızı önereceğim şeyler, traş bıçcağı ve köpüğü, 10 çift kadar çorap. ve gideceğiniz yere ve mevsime bağlı olarak sağlam bir içlik.

Eğer ki askerliğinizi kısa dönem olarak yaparsanız çok büyük bir ihtimalle önce onbaşı sonrasında ise çavuş olacaksınız. Daha çok idari işlerde sizi kullacaklar ki bu durum sizin için bir şanstır.

Unutmadan bir konuya değinelim bazı efsaneler var, mahkemede kısa dönem astteğmen olarak yargılanıyor diye. Sakın ha sakın buna inanmayın. Hele hele buna inanıp bir uzman çavuşa yada astsubaya diklenmeye kalkmayın sonuçları çok kötü olabilir. :)

Uzun dönem askerlerle ilişkilerinize gelince, şahsen benim hiçbir sorunum olmadı. Fakat konuşurken olsun, kendi kafa denginizi arıyorsunuz. Buda ister istemez kısa dönem - uzun dönem kutuplaşmasına neden oluyor. Bir de uzun dönemlerin, kısa dönemlere karşı genel bir negatif bakışları var. Bunu onların yerine kendinizi koyarak düşünebilirsiniz. 15 ay askerlik gerçekten çok uzun. Sonu görünmeyen bir karanlık tünel gibi. Emin olun ki onlar sizin yerinizde olmak isteyeecklerdir. Poşet laflarına falan fazla takılmayın. Gülüp geçmek en iyisi ....

Ekleme : Birkaç şey daha eklemek istedim. Bildiğiniz gibi Yedek Subay sınavı 3 günlük bir periyoda yayılıyor. Açıklanan tarihlere göre 3 gün içinde sınava girme hakkınız var. Kendi deneyimlerimden yararlanarak bu konu hakkında da birkaç kelam söylemek lazım. Sınavın 2.günü gece saat 4'te kışla kapısına gitmek gibi bir hata yaptım. o saatte önümde tam 200 kişi vardı. Ve gece saat 4'te gittiğim yerden ancak öğlen 2'de çıkabildim. İşin en acı tarafı ise o gün saat öğlen 2'de gelenler 2 saatte işlemlerini bitirip çıktılar. Bu nedenle sakın ha sakın gecenin bir körü sınava gitmeye kalkmayın. Emin olun ki bu düşünce çok kötü ters tepiyor.

2.Ekleme : Yarından itibaren 347.Dönem yedek subay adayları sınavlara girmeye başlayacaklar. Sınavla alakalı birkaç şey söylemek gerekirse, benim şahsi düşüncem bu sınavın formaliteden öteye gitmediği yönünde. Yani sınavda iyi yaparsam yedek subay olurum veya tam tersi gibi bir durum söz konusu değil.

Yorumlar