Puanlar Yanlış Mı Hesaplandı ? ÖSYM

Puanlar Yanlış Mı Hesaplandı ? ÖSYM yine bir skandalla karşımıza çıktı. Bugün medya organlarına düşen haber milyonlarca gencin hayatıyla nasıl oynandığını birkez daha gözler önüne serdi. En son KPSS sorularının sızdırıldığı iddiası gündemden düşmemişken bu sefer de binlerce öğrencinin puanalrının yanlış hesaplandığı ortaya çıktı. Üstelik tercihler bugünden itibaren başlıyor. ÖSYM ise yaptığı açıklamada hesaplamalarda bir sıkıntı olmadığı görüşünde ancak bu açıklama kimseyi " tatmin" etmemiş durumda. Şimdi iddiaları açıklamaya çalışalım ;

Bir önceki yıla göre TM - MF ve sosyal bilimler bölümü öğrencileri arasında yaklaşık 100 bin kişilik bir oynama mevcut. Yani bu yıl 100 binden fazla öğrenci buhar olmuş görünüyor. Bu da " bazı öğrencilerinin puanlarının hesaplanmadığı " iddiasını kuvvetleniyor.

Eğer ki skandal ortaya çıkar ve kabul edilirse yeniden hesaplamaya gidecek ve öğrencilerin puan ve sıralamaları alt üst olmuş olacak. Hesaplamada unutulduğu düşünen binlerce öğrencinin emeğini, hakkını nasıl ödeyecekler bilemiyoruz.

Fakat asıl akılları zorlayan konu ÖSYM'nin bu durumuda örtpas edeceği kuşkusu. Çünkü ilk açıklamalara göre hesaplamada bir yanlışın olmadığı söyleniyor. Ancak akıl ve mantıkla düşünebilen herkes durumun vahimiyetinin farkında.

Yorumlar