Yurt Dışı Bursları 2012

Yurt Dışı Bursları 2012 - Yurt Dışı Bursları - Yurt Dışı Burs Başvuruları - Yurt Dışı Burs Duyuruları - Yurt Dışı Burs başvuruları 2012

TEV, her yıl yurt dışı burslarla ilgili duyurularını Eylül ya da Ekim aylarında gazetelerde ve Kasım ayının sonuna kadar kendi web sitesinde yayınlıyor. Ayrıca burslarla ilgili fakültelere de bilgi gönderiliyor. Başvurular bizzat TEV’e yaplıyor. Başvurular için gerekli şartlar ise şöyle ;

30 yaşını aşmamış olmak, bölümlerde mezun veya son sınıf olmak, öğrenim süreci boyunca not ortalamasının en az 4 üzerinden ise 3, 100 üzerinden ise 75 olmak, bursiyerin gideceği ülkeinin dilini, öğrenimini sürdürebileceği kadar biliyor olması ve bu öğrenimi maddi olanakları içerisinde yapamıyor olması. Ayrıca bursiyerler ülkeye döndükten sonra söz konusu bursu TEV’e tekrardan ödemekle yükümlüdürler.

Ayrıca Hüsnü Özyeğin Vakfı da yurt dışı için burslar veriyor. Vakıfı incelemenizde yarar var.

Bunların dışında TUBİTAK yüksek lisans ve doktora bursları veriyor. TUBİTAK’ın burslarla alakalı duyrularını incelemek için tıklayın.

Bunların yanı sıra yabancı ülkelerle yapılan anlaşmalar ve davetler çerçevesinde, hükümet bursları veriliyor. Bu burslar genellikle, burs veren ülkenin büyükelçiliği tarafından, ülkemizdeki yetkililere iletiliyor ve bunun sonrasında burslara başvuru yapılabiliyor. Yabancı hükümet burslarını incelemek için tıklayın.

Yurt dışı bursları hangi bölümle alakalı olursa olsun ülke insanı için çok önemli bir nitelik taşıyor. Çünkü globalleşen dünyada kültürler arası iletişim olmadan adım atmak bile mümkün değil. Başta bilim olmak üzere insanlık bu konuda el ele vermediği sürece yol alınamaz. Ülkemiz için bu konu çok daha önemli. Gelişmekte olan bir ülkeyiz ve gelişmiş ülkelerin teknik imkanlarını bilip, öğrenmek, öğrendikten sonra ise bunu ülkemizde pratiğe dökmek bizler için çok önemli.Bu duruma tabi ki ön ayak olması gerekn devlet. Zaten kurumlar ellerinden geldiği kadar bu duruma yardımcı olmaya çalışıyor, fakat daha da çaba göstermemiz lazım.

Yorumlar