2012 En Çok İhtiyaç Duyulan Öğretmenlik Bölümleri

En Çok İhtiyaç Duyulan Bölümler-Lys'cilerin Dikkatine-Öğretmenlik Bölümleri Boşta-Bakan Dinçer'in açıklaması.

Geçtiğimiz günlerde Lys sınavının açıklanmasından sonra öğrencileri yeni bir maratonun beklediğini söyleyebiliriz.Tercih konusunda stresli anların yaşandığı şu dönemde Bakan Dinçer'den gelen açıklama Öğrencilerin tercihlerini etkileyecek gibi gözüküyor.

2012 Lys sınav sürecinde gayretli ve dirayetli bir disiplinle çalışan öğrencileri kutlayan Bakan Dinçer; Üniversite tercihlerinde kişisel ilgi ve yeteneklerini göz önünde bulundururarak en önemlisi gelecekten beklentilerini dikkate alarak tercih yapmaları gerektiğinin altını çizdi.

Öğrencilerin tercih süreci içerisinde boş kontenjanları değerlendirerek ihtiyaç duyulan bölümlere yönledirmek istediğini belirten Dinçer aynı zamanda son yıllarda yapılan çalışmalarla Üniversite Kontenjanlarında belli başlı artışlar olduğunuda dile getirdi.

Bakan Dinçer'in konuyla ilgili açıklaması;


'Geçen yıl tercihlere yönelik yaptığımız açıklamalarda öğretmenlik mesleğine gönül veren öğrencilerimizin, tercihlerini yapmadan önce, Bakanlığımızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmalarının mesleklerini icra edebilme fırsatı yakalamaları açısından faydalı olacağına dikkat çekmiştik. Ayrıca aynı açıklamada, öğretmen ihtiyacı planlamalarına ilişkin Bakanlığımızca yürütülen öğretmen istihdam projeksiyonu çalışmasına da vurgu yapılmıştı''

En Çok İhtiyaç Duyulan Branşlar;
2012 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına göre öğretmenlik mesleğini tercih edecek öğrenciler için; Dinçer, en çok ihtiyaç duyulan öğretmenlik alanlarını şöyle sıraladı:


- Rehber Öğretmen,

- İlköğretim Matematik Öğretmenliği,

- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği,

- Türkçe Öğretmenliği,

- Beden Eğitimi Öğretmenliği,

- Fen ve Teknoloji Öğretmenliği,

- Sosyal Bilgiler Öğretmenliği,

- İngilizce Öğretmenliği,

- Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği,

- Almanca Öğretmenliği, Görsel Sanatlar/Resim Öğretmenliği,

- Müzik Öğretmenliği,

- Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği,

- Biyoloji Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği,

- Coğrafya Öğretmenliği,

- Kimya Öğretmenliği,

- Fizik Öğretmenliği,

- Felsefe Öğretmenliği,

- Tarih Öğretmenliği

Yorumlar