2012 2013 KYK Ek Yerleştirme Yurt Başvuruları

2012 2013 KYK Ek Yerleştirme Yurt Başvuruları - 2012 2013 KYK Ek Kontenjan Yurt Başvuruları. 2012 2013 KYK ( Kredi ve Yurtlar Kurumu ) Ek Kontenjan - Ek Yerleştirme Yurt başvuruları, ÖSYM'nin Ek yerleştirme sonuçlarını açıklamasının hemen ardından KYK'nın resmi web sayfası üzerinden gerçekleştirilecek. 

2013 2014 KYK EK YERLEŞTİRME YURT BAŞVURULARI İÇİN TIKLA

ÖNEMLİ: Arkadaşlar KYK Ek yerleştirmeler için YURT Başvurusu kısmı açmadı. Bu konuda mağdur olan çok arkadaşımız oldu. Fakat şöyle bir durum var; yurtlar ek yerleştirmeler için oda ve yer ayırır. En azından Niğde KYK'da durum böyleydi. Kayıt için gittiğiniz yerlerde de muhtemelen böyle bir durum olacaktır. Bu nedenle Üniversite kayıtlarınızı yaptırdıktan sonra KYK yurtlarına gidip bilgi almanız sizin yararınıza olacaktır.

Konuyla alakalı kafanızdaki soru işaretlerini yanıtlamaya çalışalım...



1- Ek yerleştirmeden gelenlerin Yurt çıkma olasılığı nedir ?

Malesef bu konuda biraz karamsar olabilirsiniz. Devlet yurtlarında ek kontenjandan gelenler için yer ayrılır fakat tam anlamıyla bu ihtiyaç giderilemez. Zaten öncesinde yerleşenler olduğu için, hatta onların da arkasında yedekler beklediği için size kayıt sırası gelmesi bir hayli uzun sürebilir...

      - Peki Ne Yapmalıyım ?

Yurtlarda bir süreliğine "misafir öğrenci" olarak barınabilirsiniz. Yurt müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak, 5 TL civasrı bir miktar olması lazım, günlüğü 5TL'den kalabilirsiniz. Fakat bu uygulamada yurdun yemek indiriminden yararlanamazsınız.

2- Yurt Başvurusunu Nasıl Yapacağım ?

Başvuru esnasında sadece KYK üzerinden istenilen bilgileri girmeniz yeterli. Onun dışında farklı birşey yapmanız gerekmiyor. Fakat kayıt sırasında sizden istenilen belgeleri eksiksiz hazırlamanız gerekiyor.

Konuyla alakalı sorularınız olursa, buradan yanıtlamaya çalışacağım...

Yorumlar

  1. ek yerleştirme yurt başvuruları başladı mı başladıysa bana tam bir internet adresi verebilirmisiniz

    YanıtlaSil
  2. ek yerlestrme yurt ıcın kyk sıtesıne gırıyorum sadece burs-kredi basvurusu var yurt basvurusu yok neden

    YanıtlaSil
  3. başvuruyu yapıyorum fakat bölüm seçilmiyo ne yapmak lazım?

    YanıtlaSil
  4. ek yerleştirme yurt başvurusunda bulunmak istiyorum fakat yurt seçeneğinin olmadığını gördüm yurt için ne yapmam gerekir ?

    YanıtlaSil
  5. arslanbek sultanbekov8 Ekim 2012 12:06

    ek yerleştirme ile akdeniz üniversitesini kazandım ama kyk'dan herhangi bir yurt başvurusunda bulunamıyorum . şimdi bu ek yerleştirme ile üniversiteye yerleşenler kyk yurdunda kalamaz demek mi oluyor ?

    YanıtlaSil
  6. ek kontenjandan basvuru yapanların sonucları ne zaman

    YanıtlaSil
  7. ben ikinci yarıyılda başlıyorum okula devvlet yurtlarında kalmak istiyorum. ikinci dönem için de bir ek başvuru yok mu ya da ne yapabilirim

    YanıtlaSil
  8. Arakadslar ek konrenjanlar icin de bi hak var.Dilekce veriyorsunuz ve bu uygulamadan sadece ek kontwnjanlar faydalaniyor..KYK ya gidip bilgi alabilirsiniz bem gidip sordum.

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar arkadaslar. Ben daha once iki yillik okudum dgs ile dort yilliga gectim iki yil boyunca burs aldim ama simdi birinci siniftan basliyorum tekrar alabilir miyim

    YanıtlaSil
  10. Bılgılerımde yurda yerleştirilemediniz ibaresi yer alıyor ek yerleştirmede yerleşmem mümkün mü

    YanıtlaSil
  11. Ben kyk ya mûracat ettigim halde başvurunuz bulunmamaktadır yazıyor tekrar başvuru gibi bi şansım yok mu acaba

    YanıtlaSil

Yorum Gönder