2012 - 2013 Öğrenim Kredisi Sonuçları Ne Zaman ?

2012 - 2013 Öğrenim Kredisi Sonuçları Ne Zaman ? 2012 - 2013 Öğrenim Kredisi Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak. Üniversite öğrenci arkadaşların şu anda en fazla merak ettiği soru budur muhtemelen. O halde söyleyelim. 2012 2013 öğrenim kredisi sonuçları Aralık ayı içerisinde açıklanacak. Tam tarih belli değil. Aralık ayı içerisinde sonuçların açıklanmasıyla birlikte öğrenciler 2013 Ocak ayından itibaren öğrenim kredilerini Ziraat Bankası üzerinden alabilecekler.

Öğrenim kredisi sonuçlarının açıklanmasından sonra izlenecek yol ise şöyle. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte öğrenciler bulundukları şehirdeki herhangi bir "noter" e giderek işlemlerini yapacaklar ve yıllar yıllar sonra keşke almasaydım şu öğrenim kredisini diyecekleri senetleri imzalayacaklar. Buradaki işlemler bittikten sonra ise KYK müdürlüklerine gidip buradaki işlemleri gerçekleştirecekler. Bütün bu işlemler sona erdikten sonra devlet size Ziraat Bankası'ndan bir hesap açacak ve kredileriniz Ocak ayından itibaren yatmaya başlayacak.

Ziraat Bankası bankamatiğinizi ise size söyleyecekleri şubeden alabileceksiniz. Benim zamanımda bankamatik kartları yetişmediği için Ocak ayında kredileri kimlik numaramızla almıştık. Şimdi nasıl bilemiyorum.

Öğrenim kredisinin ödeme koşulları hakkında konuşmak gerekirse, okulunuz bittikten 2 yıl sonra ödemek mecburiyetindesiniz. Size yapılacak taksitlendirmeyle bu borcu ödeyebilirsiniz. Fakat bilindiği gibi ülkede onbinlerce öğrenim kredisi borçlusu var. Özellikle bu yıl çıkan yasayla birlikte devletin bu borçları tahsil etmeye gayet kararlı olduğunu görüyoruz. Bana gelen postada yakın zamanda ödememem halinde hakkımda işlem başlatılacağı belirtilmişti. Bakalım sonu ne olacak :)

Öğrenim kredisi ile ilgili sorularınızı, öğrenmek istediklerinizi buradan sorabilirsiniz. Elimizden geldiğince açıklamaya, cevaplandırmaya çalışacağız.


Yorumlar

  1. hiç bişe olmaz, şahsen benim hakkımda işlem yapacak olsalar hiç bişeyim olmadığı için g.t gibi kalırlar:D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder