Ösym'den 2012 Kpss Adaylarına Önemli Duyuru

2012 Kpss Önlisans-OrtaÖğretimle İlgili Önemli Duyuru-2012 Kpss Tc Kimlik Numarası Olmayan Öğrenciler. Önlisans Kpss Sınavı 22 Eylül 2012 tarihinde Cumartesi sabah, OrtaÖğretim Kpss Sınavı Pazar sabah olmak üzere iki oturum şeklinde gerçekleşecek.

Kpss sınavına girişte internet ortamından çıkartılan sınava giriş belgesi ve Nüfus Cüzdanı suretinin adayların yanında mutlaka bulundurması gerekiyor. Nüfus cüzdanında T.C kimlik Numarası,fotoğrarafı veya soğuk damgası bulunmayan adayların sınava katılması mümkün olmadığı için, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce bazı Nüfus Müdürlükleri 23 Eylül 2012 Pazar günü saat 07.00 - 10.15 arası açık tutulacaktır.

Nufüs cüzdanındaki eksikliklerden dolayı adayların mağdur duruma düşmemeleri için bağlı bulundukları Nüfus Müdürlüğünden sınav kurallarına uygun kimlik belgeleri edinmeleri gerekmetedir.

Sorumluluk alanı dışında bulunan yerleşim yeri muhtarlığınca düzenlenen nüfus cüzdanı talep belgesi ibraz edenler veya muhtarlıktan böyle bir belge tanzim ettiremeyen adaylar, müdürlük personeli ile birlikte ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan 2012- KPSS Ortaöğretim/Önlisans başvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişeceklerdir. Nüfus cüzdanı talep eden aday ile Aday İşlemleri Sisteminde başvuru bilgileri bulunan adayın kimlik bilgilerinin karşılaştırılması sonucunda bilgilerin bire bir tutması halinde belgenin dökümü ilgilinin dosyasında saklanacak ve nüfus cüzdanı ilgiliye tanzim edilecektir. Adayın yanında, üzerinde T.C. Kimlik Numarası ile fotoğrafı bulunan ve resmî onay olan özel bir kimlik belgesinin olması işlemlerin daha kolay ve hızlı olmasını sağlayacaktır.
Adayların, Nüfus Müdürlüklerinden nüfus cüzdanlarını edinmeleri gerekmektedir. Nüfus Müdürlükleri tarafından adaylara verilecek “Nüfus Kayıt Örneği” belgesi sınavda geçerliolmayacaktır. Nüfus Kayıt Örneği ile sınava gelen adaylar sınava alınmayacak, sınava alınsalar bile sınavları geçersiz sayılacaktır.
2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans adaylarına duyurulur.

Yorumlar