TRT Alımları 2013

2013 TRT Personel Alımları
Başta İletişim Fakültesi Mezunları olmak üzere binlerce üniversite mezunu genç TRT'nin alımlarını bekliyor. Geçtiğimiz günlerde birkaç haber sitesinde ortaya çıkan haberler, TRT'de çalışmak isteyen adayları heyecanlandırdı. Haberlere göre TRT 2013 yılı içerisinde 9 bin kişi alacak. 9 Bin sayısı açıkçası bana biraz abartı gibi geldi. Meşhur Şubat ayında öğretmenlere atama müjdesi temalı haberlere benziyor. Umarım yanılırım. Fakat gerçek olan bir şey var ki TRT bu yıl yüklü bir alım gerçekleştirecek. 

TRT PERSONEL ALIMLARI
İddialara göre TRT alacağı personel sayısının %30'u iletişim mezunlarına yönelik olacak. Tabi
ki bu söylentiler henüz resmileşmiş değil. Ben de bir İletişim Fakültesi mezunu olarak haberleri dikkatle takip etmekteyim.

TRT'ye umut bağlayan binlerce iletişim fakültesi genç, kurumun KPSS'de personel alımı yaparken aradığı şartlardan bin beter hale gelmiş durumda. Çünkü işin teknik tarafını doğal olarak en iyi bilen İletişim Fakültesi mezunlarına alımlar esnasında pek de öncelik tanınmıyor. Sıradan lisans programından mezun bir kişi de gayet TRT'de muhabir olabiliyor. Bu durumu kimse mantıklı bir temel üzerine oturtamaz. Kimse açıklamasını yapamaz...

Belki de şu an Türkiye'deki en büyük mağduriyeti yaşayan üniversite mezunları arasında İletişim fakültesi mezunları başta geliyor. Üniversite sınavında idealleri uğruna, hayallerinden taviz vermeyerek mezun oldukları okul sonrasında binlerce genç farklı sektörlerde iş bulmaya çalışıyor. İşin daha da garip olan tarafı sanki hali hazırda bulunan iletişim fakültesi mezunları kolayca iş buluyormuş gibi devletin halen ülke genelinde iletişim fakülteleri açıyor olması.


Yorumlar