2013 KYK Yurt Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2013 KYK Yurt Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

ÖSYM'nin yerleştirme sonuçlarını açıklamasının ardından öğrencilerin yeni beklentisi 2013 2014 KYK Yurt Sonuçları'nın ne zaman açıklanacağı. 2013 KYK Yurt Sonuçlarının Ağustos ayı içerisinde açıklanmasını bekliyoruz. Bu konu ile alakalı KYK'dan henüz bir resmi açıklama gelmedi. Fakat 2013 KYK Yurt Sonuçları'nın üniversite kayıt haftasından önce açıklanacağını söyleyebiliriz. Çünkü üniversite kayıt için gelen öğrenciler aynı zaman diliminde barınma sorunlarını da çözmek zorundalar.

KYK Yurt Sonuçları'nın açıklanmasıyla birlikte ortaya çıkacak birkaç soru işareti olacak. Bunları sıralamak gerekirse, KYK yurtlarında barınmak isteyen öğrencilerin bir kısmı KYK yurtlarını asil olarak kazanırken, bir kısmı ise yedek olarak kazanmış olacaklar.

Yurtları yedek olarak kazanamak sizin kesin olarak kyk yurdunda barınacağınız anlamına gelmez. Bu demek oluyor ki, asil olarak kayıt yaptırmayı hak eden bir öğrenci kayıt hakkını kullanmazsa, onun yerine yedek olarak kazanmış öğrenci gelir. Buradaki sıralama ise kaçıncı yedek olduğunuza göre değişir. Yedek sıranız ne kadar düşükse yurt şansınız o kadar yükselir.

Yorumlar