Başbakanlık Bursu - Başbakanlık Burs Başvurusu


Arkadaşalar Başbakanlık bursu,geri ödememsiz olarak,yani,karşılıksız burs anlamıa gelir.Miktar öğrenim kredisiyle aynıdır.2009 yılı burs miktarı 190 veya 200 tl olacak.Başbakalnlık bursu alabilmek için maddi durumunuz okuyan kardeş sayılarınız önemlidir.

Başbakanlık bursunun kesilmemesi için,bir önceki dönemden 3 'ten fazla ders alttan alamaış olmanız gereklidir.Böyle bir durumda bursunuz kesilir ve öğrenim kredisine çevirilir.Öğrenim kredisi ise geri ödemeli olandır.

Başbakanlık burs başvurularını KYK'nın sitesinden takip edebilirsiz.Ancak aradönemler için 2009 burs ve kredi başvurusu sona erdi.

Yorumlar

  1. hem başbakanlık bursu hemde öğrenim kredisi alabilir miyiz.cvplarsanız şimdiden teşekkürler....

    YanıtlaSil
  2. hayır alamazsın.Ya öğrenim kredisi alırsın,ya da başbakalnlık bursu alırsın

    YanıtlaSil
  3. merhaba.Ben üni 2. sınıf öğrencisiyim başbakamlık bursuna başvurabiliyorum değilmi?Ama kyk nın adresinden nasıl başvuru yapacağımı anlayamadım.

    5917 Sayılı Kanun Kapsamında Öğrenim ve/veya Katkı Kredi Borçlarının
    Yeniden Yapılandırma Başvurusu İçin Tıklayınız kredi için başvuru yapmayacağım zaten

    2009-2010 ÖĞRETİM YILINDA ÖSYS SONUCUNDA BİR YÜKSEK ÖĞRETİM PROGRAMINA GİRMEYE HAK KAZANAN ÖĞRENCİLERİN,
    YURT,BURS,ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİ
    BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYINIZ.
    buraya tıklayıncada : "İLK DEFA BİR YÜKSEK ÖĞRETİM PROGRAMINA YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN YURT, BURS, ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİ İNTERNET MÜRACAATIDIR"
    ben 2. sınıf olduğum için bu burayada başvuru yapamıyorum.
    Başbakanlık bursu sadece öss ye 2009 girip 2009 da yerleşenler içinmi anlamadım ki
    Benim başvuru yapabileceğim linki gönderebilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  4. dostum ara sınıflar için başvuru süresi 10 gün önce falan geçti.üzgünüm artık başvuru yapamazsın.artık gelecek seneye :(

    YanıtlaSil
  5. şu burs başvurusu nerden yapılıyo?

    YanıtlaSil
  6. arkadaşalar kyk başvurusu için son gün 26 ağustos yani bu gün saat 17 . 00 ' ye kadar lütfen başvurularınızı yapın

    YanıtlaSil
  7. ya bende ara dönem basvuruyu kacırdım baska sansım yokmu seneyımı beklıycem ben 3 e gectım eylulde sanırım 1 ler ıcın bıdaha oluo o zaman yapamaz mıyım yaa cvp beklıyommmmmmmmmmm

    YanıtlaSil
  8. arkadaşım yarı yıl arasında yanlış hatırlamıyorsam KYK yeni bir başvuru süreci başlatmıştı geçen sene.Bu yılda olabilir onu takip et.Umarım istediğin gibi olur.

    YanıtlaSil
  9. arkadaşlar katkı kredisi ile başbakanlık bursu aynı şey mi?

    YanıtlaSil
  10. Hayır aynı şey değil.Katkı kredisi dönem başlarındaki harç ücretlerinin az ödenmesini sağlayan kredidir.aşbakanlık bursu ise her ay düzenli olarak öğrenciye verilen ve karşılıksız olan burstur.

    YanıtlaSil
  11. kyk bugün açıklanmıo mu yha sadce yurt sonuçları gelio??

    YanıtlaSil
  12. ben yenı yuksek lısansı kazandım basbakanlık bursu alabılırmıyım nerdn basvuruluyooo?

    YanıtlaSil
  13. bende yüksek lisans kazandm bu yıl başbakanlık bursu her öğrenciye burs veriyor açıköğretimlere bile karşılıksız olarak veriyor. bildiğim kadarıyla ekim ayının son haftası ve kasım ayının başı başvuru tarihleri internette öyle yazıyor. başbakanlık bursu yazsan çıkıyor zaten.

    YanıtlaSil
  14. arkadaşlar ek kontenjanlardan girdim bir okula ama öğrenim kredisi veya başbakanlık bursu için başvurabiliecek bir yer bulamadım acaba geç kalmış durumdamıyım yardımıcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  15. ek yerlestirmelerle okula kayıt olan ögrenciler için n zamn yapılıo ? ayrıca internet üzerinden basvuru yapılmıo.. yardmcı olrsanz sevinirim..

    YanıtlaSil
  16. ek yerleştirmeler için başvuru süresi doldu.

    YanıtlaSil
  17. ya bu başbakanlık başvuru tarihleri ne zaman bi arkadaş ekim ayının son haftası kasım ayının başı demiş bu doğru mu yoksa kaçırdık mı tarihlerini hiç bi yerde ayrıntılı başvuru tarihlerini bulamıyorum bilen varsa yardımcı olsun ....

    YanıtlaSil
  18. yah başvuru tarihi ne zamandır lütfen cvp yazın arkadaşlar

    YanıtlaSil
  19. arkadaşlar ben burs başvurusu yapmak için form doldururken dikkatimi şu cekti annenizle babanız ayrımı die birşey yok benim annemle babam ayrı ve ben babamın hiç maddi imkanlarından yararlanmıyorum ama babamın evi var ssk var nasıl olacak hem resmi nikahlarıda yok bana yardımcı olurmusunuz ben nasıl burs alabilirim

    YanıtlaSil
  20. arkadaşlar başbakanlık bursuna nasıl kaydolunur

    YanıtlaSil

Yorum Gönder